1
1 1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
2
2 1 2
2
2
 
 
3
3
3
1
 
Nagyjából úgy lehet számolni, hogy egy csempe 1 lm3-t fűt. Általában 50 – 130 lm3-es helységek kifűtéséhez ideális. A cserépkályha a meleget úgy állítja elő, hogy az eltüzelt fa- szén- gáz a hosszú járatokon áramló meleg füsttel átmelegíti a nagytömegű cserépkályhát, ami a csempén keresztül egyenletesen adja le a meleget a helységnek. Mivel nagy tömegről van szó (6-12q), ezért minimum 2,5 - 3,5 órát vesz igénybe a felfűtés. A cserépkályhát azonban csak olyan helyekre javasoljuk, ahol az egész fűtési szezonon keresztül rendszeresen (nap mint nap) szeretnék használni, hiszen a kályha kihűlése után a hideg kályhába begyújtani nem egyszerű művelet, valamint a kályhának nem használ a szakaszos üzemeltetés. A gyakori felfűtés és lehűlés hatására a cserépkályha füstjárataiban a korom- és kátrány-lerakódás fokozottabban jelentkezik, valamint a kályha szerkezetének idő előtti elhasználódásához vezethet.
A cserépkályhák ízlés szerint változatos színűre, mintájúra, formára építhetők. Lehet kör alakúra is, ez 57- és 88cm-es átmérővel készülhet. A mintája sima, kapumintás, vagy keretes csempéből készül, bármilyen színben. Mindegyik készülhet lábbal, a 88cm-es átmérőjű talapzattal is.
A csempékből vannak alapáras színek és felárasok.
Karbantartást igényelnek a cserépkályhák. Időszakos tisztítást, és az elhasználódástól függően 8 – 18 évente átrakást. Ezt az időt a tüzelő minősége befolyásolhatja.
 
3
 
Agárd Andris Annamarie Antik1 Antik2 Balaton
 
Bástya Börzse Dália Dénes Dombóvár Duna
 
Enikő Erich Exotic Feri Fókusz Gabi2
 
Gabi1 Gárdony Gemini Gondola Janusz Kulcs
 
Marcsi1 Marcsi Nimród1 Nimród Ohio Orbán
 
Orion Pietro Pilis Pünkösd Réka Rezor
 
Romhány Róna Salgó Sóskút Tabán Török
 
Tulipán Velence Zsámolyos Zsolnay1 Zsolnay2